Художньо-творчий універсум Віктора Бойка - Черненко, Ольга Ігорівна (Ліра, 2017)
Висвітлено концепцію мовної картини світу Віктора Бойка як складника поетичного мислення поета, визначено найзначущіші події життя і творчості митця, закцентовано на художньому осмисленні духовності, проведено паралелі між мовною та філософською картинами світу, проаналізовано зв'язки між цінностями культурними та духовними, виокремлено специфіку поетичного мовлення майстра художнього слова, особливості його світосприйняття, індивідуальної манери побудови поетичного твору.

The article highlights the concept of the language picture of the world of Victor Boyko as a component of the poet’s poetic thinking, identifies the most significant events in the life and work of the the artistic word master, emphasizes the artistic interpretation of moral, draws parallels between the linguistic and philosophical paintings of the world, analyzes the relationship between cultural and moral values, The specific features of the poetic language of the poet, the peculiarities of his perception of the world, the individual manner of constructing a poetic work are singled out.
Keywords: мовна картина світу; духовність; мовлення поетичне; цінності культурні; світосприйняття; твір поетичний; language picture of the world; moral; poetic language; cultural values; perception of the world; poetic work