Використання онтологій для семантичного пошуку документів - Дорошенко, Анастасія Юріївна; Сіддікі, Сайєд Мохаммад Таухід; Шаронова, Наталія Валеріївна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглядається методологія побудови онтологій, визначається поняття семантичного пошуку у зв’язку з онтологіями, пропонується використання семантичної мережі та діаграм потоків даних при пошуку.

The article deals with methodology of construction of ontologies, defines the semantic search in connection with ontologies and it is proposed to use the Semantic Web and data flow diagrams in the search.
Keywords: моделювання комп'ютерне; автоматизація; обробка тексту; системи інформаційні; документація ділова; база даних; глосарій