Методологія дизайн-мислення як інструмент бізнес-стратегії - Маковоз, Оксана Сергіївна (My University, 2022)
У сучасному світі стратегія ґрунтується на інноваційному всебічному дизайні бізнесу. У переважній більшості досліджень розглянуто дизайн-мислення як один із головніших елементів просування інновацій, проведено вивчення теоретичних основ дизайн-мислення. Сучасні умови господарювання вітчизняного бізнесу знаходиться у активному пошуку найкращого способу задоволення потреб своїх клієнтів, що вимагають від господарюючих суб’єктів не тільки знань, ідей, технологій, а й розвитку єдиної національної системи та концепції стратегії бізнесу. Дизайн-мислення є інструментом нових втілень і змін бізнесу в інноваційному напрямку. У зв’язку з цим освоєння методології дизайн-мислення має великий ефект в прискоренні інноваційного розвитку країни, допомагає реконструювати існуючі підприємства, змінює інфраструктуру ринку та найголовніше є одним з ефективних способів вдосконалення бізнесу. Методологія дизайн-мислення виступає інструментарієм інноваційної бізнес-стратегії. Використовуючи методологію дизайн-мислення, інноваційні підприємства отримують додаткові конкурентні переваги та мають більше шансів на успіх.
Keywords: дизайн-мислення; бізнес-проєкт; методології; бізнес; інновації; стратегії