Комп'ютерно-інтегрована система керування якістю спалювання природного газу - Тошинський, Володимир Ілліч; Пугановський, Олег Валентинович; Бабіченко, Юлія Анатоліївна; Красніков, Ігор Леонідович (НТУ "ХПІ", 2010)
У наш час питанням економії і раціонального використання природного газу приділяється особлива увага. В статті представлені результати роботи по створенню комп’ютерно-інтегрованої системи керування якістю спалювання природного газу в пічних агрегатах хлібопекарної промисловості. Запропонована система автоматизації орієнтована на використання приладів, що серійно виробляються в Україні.

In our time the question of economy and rational use of natural gas is spare the special attention. In the articles presented job performances are on creation of computer-integrated control the system by quality incineration of natural gas in the stove aggregates of bakery industry. The system of automation is offered oriented to the use of devices which are serially made in Ukraine.
Keywords: промисловість харчова; енергоефективність; паливо; температура; піч; газ