Методичні вказівки до самостійної роботи студентів та виконання розрахунково-графічних завдань з курсу "Технічна термодинаміка" - Ярошенко, Тетяна Іванівна; Єна, Світлана Василівна (My University, 2020)
Дисципліна "Технічна термодинаміка" вимагає систематичного і послідовного вивчення, тобто вивчається студентами-заочниками шляхом самостійної роботи над підручниками і навчальними посібниками, список яких наведений наприкінці даних методичних вказівок. Оглядові лекції, що читають студентам-заочникам по основних розділах курсу, носять допоміжний характер і не заміняють самостійної роботи над навчальною літературою. Тому для виконання контрольних робіт студентові заочної форми навчання необхідно вивчити теоретичний матеріал, відповісти письмово на контрольні питання і вирішити відповідні розрахунковографічні завдання. Завдання на контрольну роботу для студентів очної та заочної форм навчання складається з трьох індивідуальних розрахунково-графічних завдань і з двох питань до кожного завдання. Відповіді на питання повинні бути короткими, але вичерпними, з графіками, схемами і рисунками, якщо це необхідно. Номер варіанта завдання відповідає номеру студента за списком у журналі групи. При цьому слід дотримуватися наступних правил: 1. Пояснювальна записка повинна бути оформлена чітко і акуратно, розбірливим почерком або на комп’ютері. На титульному аркуші необхідно вказати назву роботи, номер варіанта, групу, прізвище та ініціали. 2. Вихідні дані до розрахункового завдання мають бути виписані повністю згідно з номером варіанта. 3. Обчислення повинні супроводжуватися пояснювальним текстом з найменуванням величин, які обчислюються, і розмірністю в системі СІ. 4.Пояснювальна записка супроводжується зображеннями термодинамічних циклів або процесів, які побудовані в термодинамічних координатах (діаграмах), що вказані в завданні. Роботи, в яких перераховані вище умови не виконані, до розгляду не приймаються.
Keywords: методичні вказівки; розрахунок газової суміші; термодинамічні процеси; кількість теплоти; ідеальні гази