Некоторые закономерности изменения коэрцитивной силы пластичных (незакаленных) сталей при активном растяжении - Мацевитый, В. М.; Безлюдько, Г. Я.; Вакуленко, К. В.; Казак, И. Б.; Карабин, В. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
Вивчені закономірності зміни коерцитивної сили ряду конструкційних сталей у стані поставки при їх активному розтяганні аж до руйнування. Підтверджена лінійна залежність приросту коерцитивної сили від ρ, де ρ - середня щільність дислокацій.

Legitimacies of change of a coercive force of some constructional steels in a state of delivery are investigated at their fissile tension down to fracture. The linear relation of a gain of a coercive force from ρ, where ρ - a medial dislocation density is confirmed.
Keywords: пластическая деформация; максимальная растягивающая нагрузка; термообработка; структуроскоп-коэрцитиметр; текучесть