Нормативная база в области электромагнитной совместимости: состояние и перспективы развития - Захаров, И. П.; Розвадовский, Андрей Федорович; Шевченко, Н. С. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті наведена структура формування законодавчої й нормативної бази в області електромагнітної сумісності на міжнародному і європейському рівнях, представлений перелік європейських стандартів на основну номенклатуру продукції. Визначені особливості європейської й української систем гармонізації. Складена порівняльна класифікація міжнародних, європейських, національних і російських стандартів на основні види випробувань продукції за параметрами електромагнітної сумісності. Виконано аналіз стану законодавчої й нормативної бази з електромагнітній сумісності в Україні, намічені основні перспективи їхнього розвитку.

In article the structure of formation of legislative and standard base in the field of electromagnetic compatibility at the international and European levels is given, the list of the European standards on the basic nomenclature of production is presented. Peculiarities of the European and Ukrainian systems of harmonization are noted. The comparative classification of the international, European, national and Russian standards on main test categories of production on parameters of electromagnetic compatibility is made. The analysis of a state of legislative and standard base on electromagnetic compatibility in Ukraine is made, the basic prospects of their development are outlined.
Keywords: ЭМС; характеристики ЭМС; стандарт; Технический Регламент; электромагнитная обстановка; ЭМО