Вплив дефіцитних станів на розвиток спортивних травм - Юр'єв, В. Є.; Бочкарев, Сергій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Спортивні травми мають ряд специфічних особливостей у своєму прояві. Одним з ключових факторів, що сприяють їх розвитку, є дефіцит певних речовин в організмі. Використання комплексних методик відновлення (реабілітації) з обов’язковою компенсацією дефіцитних станів спортсменів під час тренувального та змагального періодів є важливим елементом профілактики спортивного травматизму. Регулярна корекція дефіцитів не тільки знижує ризик травм, а й сприяє підвищенню спортивних результатів. Більш того, це значно зменшує ймовірність розвитку синдрому раптової смерті (СРС) серед спортсменів.
Keywords: спортивні травми; специфічні особливості; дефіцитний стан; реабілітація; спортсмени; синдром раптової смерті; систематичний моніторинг; профілактика