Маркетингове інформаційно-аналітичне забезпечення планування виробництва на підприємстві - Заруба, Віктор Яковлевич; Чмерук, Тарас (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, 2023)
Однією з актуальних проблем менеджменту є управління виробничими ресурсами підприємств із метою забезпечення їх збалансованості з попитом. Підвищення ефективності планування виробництва за рахунок розвитку його маркетингового інформаційно-аналітичного забезпечення потребує наступних заходів: - створення організаційно-методичного забезпечення планування виробництва як загально функціонального завдання менеджменту підприємства; - удосконалення концептуальних моделей оптимізації обсягів виробництва в умовах неповністю визначених обсягів майбутніх замовлень на продукцію підприємства; - розробка методів дослідження попиту і прогнозування його обсягу як неповністю визначеної величини; - дослідження критеріїв вибору обсягів виробництва з урахуванням суб'єктивних переваг осіб, що приймають рішення, відносно існуючих ризиків і вигід.
Marketing information-analytical supply of production planning at the enterprise
Keywords: планування; операційний ефект; політика операційної активності; обсяги виробництва; збір замовлень