Експериментальне дослідження параметрів поршневого ДВЗ з системою термохімічної конверсії біоетанолу - Тимошевський, Борис Георгійович; Ткач, Михайло Романович; Митрофанов, Олександр Сергійович; Познанський, Андрій Станіславович; Проскурін, Аркадій Юрійович (НТУ "ХПІ", 2011)
Описано конструкцію та принцип дії випробувальної установки для дослідження роботи двигуна з системою термохімічної конверсії біоетанолу. Отримані залежності ступеня конверсії біоетанолу від основних параметрів процесу парової конверсії та геометричних характеристик реактора. Проведено порівняльний аналіз індикаторних діаграм при роботі двигуна на синтез-газі, пропані та бензині.
Keywords: поршневі ДВЗ; термохімічна конверсія; біоетанол; синтез-газ; генератори