Роль традиційних українських рухливих ігор у фізичному вихованні студентів - Федорина, Тетяна Євгеніївна; Арабаджи, Анна Юріївна; Казак, Володимир Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У досліджені розглядається потенціал традиційних українських рухливих ігор як ефективного засобу фізичного виховання студентської молоді. Проаналізовано їхній вплив на розвиток фізичних якостей (витривалості, сили, координації) та формування соціальних навичок. Окреслено історичні передумови використання рухливих ігор у фізичному вихованні, їхню актуальність у сучасному освітньому процесі та можливості адаптації до сучасних методик викладання.
Keywords: фізичне виховання; рухливі ігри; національні традиції; психофізичний розвиток; соціалізація; студенти