Вплив магнітного поля на ізотерми коефіцієнта термо-е.р.с. твердих розчинів вісмут-сурма - Дроздова, Ганна Анатоліївна; Орлова, Дар'я Сергіївна; Рогачова, Олена Іванівна (Львівський національний університет ім. Івана Франка, 2008)
Досліджено вплив магнітного поля (В = 1 Тл) та температури (80-300 К) на характер залежностей коефіцієнта термо-е.р.с. від складу полікристалічних твердих розчинів Bi–Sb в інтервалі 0-9 ат.% Sb. З'ясовано, що на ізотермах коефіцієнта термо-е.р.с. сплавів Bi–Sb під час вимірювання як у магнітному полі, так і без нього, простежені чітко виражені аномалії, які свідчать про якісні зміни в електронній та ґратковій підсистемах кристала під час зміни складу. Простежено підвищення коефіцієнта термо-е.р.с. у магнітному полі.

The influence of the magnetic field (В = 1 Т) and the temperature (80-300 К) on the character of the Seebeck coefficient dependences of Bi–Sb polycrystalline solid solutions in the range of 0-9 at.% Sb was studied. It was established that in the Seebeck coefficient isotherms of Bi-Sb alloys the distinct extrema were detected when measuring in the magnetic field and without the magnetic field, which indicated to the qualitative changes in the electron and lattice subsystems of the crystal with composition changing. The increase in the Seebeck coefficient in the magnetic field was observed.
The magnetic field influence on the seebeck coefficient isotherms of bismuth-antimony solid solutions
Keywords: твердий розчин; ізотерми; магнітне поле; безщілинний стан; термо-е.р.с.; bismuth-antimony; solid solution; Seebeck coefficient; isotherms; magnetic field