Синергетичний аспект дослідження сутності інтелектуального капіталу - Хитра, О. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто поняття інтелектуального капіталу з позицій концепції синергізму. Підтверджена синергетична здатність інтелектуального капіталу до самоорганізації. Охарактеризована роль інтелектуального капіталу у процесі трансформації потенційного синергізму в синергізм реальний. Визначена структура синергетичного механізму функціонування інтелектуального капіталу. Охарактеризовано переваги інформаційно - інноваційного, навчального та управлінського синергізму інтелектуальної праці.

Concepts of intellectual capital from synergistic concept positions were examined. Synergistic ability of intellectual capital to self-organization was confirmed. Role of intellectual capital in the process of transformation of potential synergy into the real synergy was characterized. Structure of synergistic mechanism of intellectual capital functioning was determined. Advanteges of informative and innovative, educational and managerial synergy of intellectual work were characterized.
Keywords: інформаційно-інноваційний синергізм; навчальний синергізм; синергічний ефект; сінтелектика; управлінський синергізм