Завадозахищеність систем спостереження, що запитують єдиної інформаційної мережі з розподіленою обробкою - Обод, Іван Іванович; Тюрін, О. О. (НТУ "ХПІ", 2009)
Приводиться аналіз завадостійкості та скритності існуючих запитальних систем спостереження єдиної інформаційної мережі з розподіленою обробкою. Показано, що існуючі запитальні системи спостереження мають незначну завадостійкість при дії навмисних корельованих завад та малу енергетичну скритність, обумовлену використанням інтервально-часових кодів у якості сигналів запиту і відповіді. Аналізується можливість використання широкосмугових сигналів у якості сигналів запиту і відповіді.

Noise-immunity and hiding of existent query systems of supervision of unified information network with the distributed processing is brought. It is rotined that the existent query observing systems have insignificant noise-immunity at the action of the intentional correlated noise and small power hiding, conditioned by the use of interval-timecode as query and answer signals. Possibility of the use of broadband signal is analysed as query and answer signals.
Keywords: повітряний простір; інформаційне забезпечення; первинні системи спостереження; системи масового обслуговування; завадостійкість; коефіцієнт готовності