Можливість застосування методу ДТА у технохімконтролі виробництва мила - Тимченко, Валентина Кузьмівна; Ситнік, Н. С.; Литвиненко, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто можливість використання методу диференційного термічного аналізу при технохімконтролі виробництва мила. Запропоновано методику вимірювання концентрації жирних кислот в милі за допомогою ДТА та виконано її метрологічну оцінку.

The article presents the possibility of using of method of the differential thermal analysis at the technical chemical control of productions of soap. The method of measuring of concentration of fatty acids in soapby DTA is suggested and the metrology estimation of this method is executed.
Keywords: оліє-жирова продукція; миловарне виробництво; концентрація жирних кислот; якість мила; термографічний метод