Проблеми розвитку цифрових технологій в системі національної безпеки - Крамський, Дмитро Юрійович; Побережний, Роман Олегович; Перерва, Петро Григорович (My University, 2022)
Доведено, що головний мотив, який спонукає всі країни прискорити перехід до цифрової економіки, полягає у потребах національної оборони, тобто у здатності попередити або ліквідувати загрози національній безпеці у випадку, якщо потенційний противник має такі засоби нападу, які чинні в даний час ІТ-системи не можуть виявити і нейтралізувати при існуючому рівні розвитку інформаційних технологій або масштабів їх розвитку (застосування).
Keywords: цифрові технології; інтелектуальна власність; виключні права; підприємства