Визначення стану захищеності кіберпростору - Гаврилова, Алла Андріївна (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2021)
Проведено аналіз динаміки кіберзазгроз з точки зору виявлення підозрілих подій, кібератак та кіберінцидентів, запропановано модифікувати алгоритм гешування бази даних паролів та шифрування повідомлень електронної пошти.

Analysis of the dynamics of cyber threats in terms of detection of suspicious events, cyberattacks and cyber incidents, proposed to modify the algorithm for password database hashing and encryption of e-mails.
Determination of cyber space security
Keywords: кіберзагрози; гешування; еліптичні криві; алгоритм UMAC; кіберінциденти; cyber threats; hashing; elliptic curves; UMAC algorithm; cyber incidents