Роль систем управління інформаційною безпекою у формуванні конкурентних переваг підприємства - Іпполітов, Євгеній Миколайович (ТзОВ "Фірма "Камула", 2026)
Досліджується роль систем управління інформаційною безпекою (СУІБ) у формуванні конкурентних переваг підприємства в контексті сталого розвитку. Визначено вплив СУІБ на конкурентоспроможність через забезпечення довіри стейкхолдерів, операційної стійкості та оптимізації бізнес-процесів. Визначенно синергетичний ефект інтеграції СУІБ у стратегію сталого розвитку з урахуванням економічної, соціальної та екологічної складових. Доведено, що ефективна СУІБ є критичним фактором довгострокової конкурентоспроможності підприємства.

The role of information security management systems (ISMS) in forming enterprise competitive advantages in the context of sustainable development is investigated. The impact of ISMS on competitiveness through ensuring stakeholder trust, operational resilience, and business process optimization is analyzed. The synergetic effect of ISMS integration into sustainable development strategy is determined, taking into account economic, social, and environmental components. It is proved that effective ISMS is a critical factor of long-term enterprise competitiveness.
Keywords: система управління інформаційною безпекою; конкурентні переваги; сталий розвиток; кібербезпека; стратегічне управління; корпоративна відповідальність; цифровізація; information security management system; competitive advantages; sustainable development; cybersecurity; strategic management; corporate responsibility; digitalization