Проблеми комерціалізації наукових розробок та інноваційної діяльності в Україні - Погорецький, П. П.; Нищик, Р. А.; Фесенко, О. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто стан та умови фінансування науки в Україні. Проаналізовано типову залежність ефективності та результативності наукових розробок від витрачених ресурсів. Показано, що недостатнє чи перервне фінансування суттєво знижують ефективність використання коштів. Наголошено, що при обмежених фінансових ресурсах необхідно створити передумови для залучення інвестиційних коштів.

The state and provided funding for science in Ukraine. Analyzed the typical dependence of the efficiency and effectiveness of scientific research resources spent. It is shown that insufficient funding interruptions or significantly reduce the effectiveness of funds. Emphasized that with limited financial resources necessary to create conditions for attracting investment capital and create.
Keywords: інновації; нововведення; проекти інвестиційні; фінансування науки; ефективність; результативність; використання коштів; інвестиції; innovation; innovation projects; innovation development