Методичні вказівки до виконання та захисту кваліфікаційних робіт першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за освітніми програмами "Електроніка" - Фетюхіна, Людмила Вікторівна; Бутова, Ольга Анатоліївна; Івахно, Володимир Вікторович; Куліченко, Вячеслав Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Випускна кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти (далі, кваліфікаційна робота) є завершальним етапом підготовки освітньої програми «Електроніка», підсумок всієї практичної та науково-дослідної роботи студента. Кваліфікаційна робота повинна бути заснована на знаннях і навичках, отриманих при вивченні навчальних дисциплін за весь період навчання у НТУ «ХПІ» (далі, Університет), в залежності від відповідного рівня вищої освіти. Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти передбачає оволодіння студентом фундаментальними, спеціальними уміннями та знаннями дослідження та розробки електронних систем різноманітного призначення, і може частково базуватися на результатах курсового проєктування і матеріалі, зібраному студентом під час практик та наукових досліджень. Другий (магістерський) рівень вищої освіти передбачає здобуття студентом поглиблених теоретичних та або практичних знань, умінь, навичок за обраним профільованим пакетом дисциплін (промислова або біомедична електроніка), загальних основ методології наукової та/або професійної діяльності, інших компетентностей, достатніх для ефективного виконання завдань інноваційного характеру відповідного рівня професійної діяльності. У процесі виконання кваліфікаційних робіт перед студентами виникає ряд організаційних та методичних завдань: обрання теми роботи, розробка індивідуального плану, написання та оформлення роботи, порядок представлення роботи до захисту. Метою розроблених методичних рекомендацій є розкриття організації процесу написання та захисту кваліфікаційної роботи першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, порядок вибору та затвердження теми кваліфікаційної роботи, послідовність написання та підготовки до захисту, структуру та зміст, вимоги до оформлення. Розроблені методичні рекомендації призначені для виконання кваліфікаційної роботи студентами зі спеціальності 171 «Електроніка», G5 «Електроніка, електронні комунікації, приладобудування та радіотехніка» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Keywords: методичні вказівки; захист кваліфікаційної роботи; навчальний процес; вимоги; тематика кваліфікаційних робіт; процедура захисту