Влияние конструктивных и технологических параметров на напряженно-деформированное состояние матриц штампов холоднолистовой штамповкиф - Демина, Н. А. (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті описані методи, алгоритми та програмне забезпечення для автоматизованого дослідження напружено-деформованого стану матриць штампів для холоднолистової штамповки. Використано параметричний підхід до опису матриць та навантаження на ріжучі кромки. Наведені результати аналізу напружено-деформованого стану сімейства конструкцій матриць.

In the article methods, algorithms and software are described for the automated research of stressed deformed state of matrices of stamps for cold sheet stamping. The parametrical approach is taken to description of matrices and loading on cuttings edges. The results of analysis of stressed deformed state of family of matrices constructions are given.
Keywords: штамповая оснастка; напряжения среза; специализированные штампы; режущие кромки матрицы; эквивалентные напряжения; осевые напряжения