Оптимизационная модель планирования продаж по товарной группе - Сайко, В. В. (НТУ "ХПИ", 2006)
У роботі запропонована модель, що дозволяє прогнозувати обсяг та рентабельність продажів на основі заданого об’єму товарної групи та обсягу товарних запасів. Графічна інтерпретація моделі дозволяє наочно ілюструвати наслідки рішень, пов'язаних із асортиментною політикою.

The paper explains the model to predict sales volume and profitability of stocks. The model is based on a commodity group volume and sizes of commodity stocks. Graphic interpretation of the model allows to illustrate evidently the consequences of the planned sales decisions.
Keywords: метод планирования структуры; коэффициент эластичности; товарооборот; метод Холмстрома; коэффициент чувствительности; товарные запасы