Отказоустойчивая система управления процессом выращивания крупногабаритных монокристаллов - Дербунович, Леонид Викторович; Бережная, М. А.; Суздаль, В. С.; Герасимчук, Л. И.; Епифанов, Ю. М.; Тавровский, И. И. (НТУ "ХПИ", 2007)
У багатопроцесорній системі керування процесом вирощування монокристалів відмовостійкість забезпечена спільним використанням методів тестового і функціонального діагностування на базі спеціальних убудованих апаратно-програмних засобів діагностування і відновлення працездатності системи. Це дозволило підвищити її надійність і відмовостійкість, і, у цілому, ефективність керування і якість готової продукції.

In a multiprocessing control system of process growing monocrystals fault-tolerance was provided by sharing of methods of test and functional daignosing and restoration of serviceability of system. It has allowed to raise its reliability and fault-tolerance and, as a whole, a management efficiency and quality of finished goods.
Keywords: установки "РОСТ"; расплав; процесс кристаллизации; коэффициент готовности; дефекты; средства диагностирования