Теоретичні основи та практика проектно-технологічного забезпечення тактико-технічних характеристик бойових броньованих машин на основі комп'ютерного моделювання - Ткачук, Микола Анатолійович; Шейко, Олександр Іванович; Набоков, Анатолій Володимирович; Грабовський, Андрій Володимирович; Литвиненко, Олександр Віталійович (НТУ "ХПІ", 2016)
З метою вирішення проблеми проектно-технологічного забезпечення тактико-технічних характеристик бойових броньованих машин розроблені теоретичні основи комп'ютерного моделювання процесів та станів найбільш навантажених і відповідальних конструкцій цих машин. При цьому враховуються різні важливі чинники, які раніше не враховувалися. Зокрема, це проектно-технологічні параметри бронекорпусів: вони впливають на міцність, жорсткість захищеність та динамічні властивості цих бронекорпусів. Шляхом цілеспрямованого варіювання параметрів досягається потрібний рівень тих чи інших тактико-технічних характеристик бойових броньованих машин. Наведені ілюстрації досліджень.

In order to solve the problem of design and technological support of tactical and technical characteristics of the combat armor-Rowan machines developed the theoretical basis of computer modeling of processes and conditions the most loaded and critical structures of these machines. This takes into account a variety of important factors that were not considered previously. In particular, this design hulls process parameters that affect the strength, rigidity and security dinical properties of these hulls. Through targeted variation of parameters achieved the necessary level of certain performance characteristics of armored combat vehicles. These studies illustrate.
Theoretical grounds and practice of engineering and technological support of tactical and technical characteristics of armored fighting vehicles based on computer modeling
Keywords: легкоброньована бойова машина; напружено-деформований стан; ударна хвиля; бронепробиття; бронезахищеність; тактико-технічні характеристики; stress-strain state; shock wave; bodyarmor