Підходи щодо формування та реалізації комплексної стратегії розвитку вітчизняних багатогалузевих підприємств АПК - Муртазіна, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуто основні важелі, методи і підходи до процесу управління стратегічним розвитком організації, який розглядається через його стадії і базується на системно-комплексному підході з урахуванням факторів прямого та непрямого впливу, факторів організації і комунікації у загальній системі управлінського процесу.

In article discusses the basic levers, methods and approaches to the management of strategic development of the organization, which is seen through its stages and is based on systematic and comprehensive approach taking into account the factors of direct and indirect influence factors of organization and communication in the overall system management process.
Keywords: управління підприємством; стратегічний розвиток; системно-комплексний підхід; system management; strategic development; systematic approach; comprehensive approach