Виховання духовності лідерів - Романовський, Олександр Георгійович; Пономарьов, Олександр Семенович (Zuvedra, Вільнюс, Литва, 2019)
Розглядається актуальна проблема педагогіки - розкриття особистісного потенціалу лідера, формування його духовного простору в загальному контексті духовності виховання. Встановлено, що цілі, зміст і характер духовного виховання лідера є визначальними чинниками ефективності прояву ним своїх лідерських якостей на людей та його впливу на результати їхньої спільної діяльності, на досягнення заздалегідь обраних цілей. Розкрито можливості духовності виховання лідера в його діяльності з розвитку духовного світу і системи цінностей у середовищі своїх прихильників і послідовників, у його впливі на інших людей.
Keywords: монографія; особистісний потенціал; система цінностей; духовний простір; система освіти