Соціально-психологічні детермінанти інноваційної культури в гуманітарному вищому навчальному закладі - Гур'єва, Я. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті розглядаються значення, поняття, зміст та функції інноваційної культури, аналізуються індивідуально-психологічні якості особистості студентів та науково-педагогічних працівників гуманітарного вузу, котрі визначають рівень їх інноваційної культури. Наводяться залежності інноваційної культури від найбільш значущих перемінних, розглядаються заходи щодо її підвищення. Окреслюються перспективи подальших досліджень цієї проблеми.

Values, concepts, maintenance and functions of innovative culture, are examined in the article, individually psychological qualities of personality of students and scientifically pedagogical workers of humanitarian institute of higher, which determine the level of their innovative culture, are analyses. Dependences of innovative culture are pointed on most meaningful variable, measures are examined on its increase. The prospects of subsequent researches of this problem are outlined.
Socially psychological determinants of innovative culture are in humanitarian higher educational establishment
Keywords: капітал людський; політика інноваційна; діяльність творча; розвиток інноваційний; технології інноваційні; освіта вища