Соціально-філософські аспекти марксизму в сучасному Китаї - Тінтін, Дун (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Стаття присвячена аналізу концептуальної основи китайської марксистської філософії та розкриттю значення основних принципів марксистського світогляду. Досліджуються аналіз праць стосовно основ антропології та соціологічних і культурологічних аспектів китайського марксизму. Розкрито значення концепції зеленого розвитку марксизму. Розглянуто еволюцію марксистської думки в Китаї, проведено компаративний аналіз результатів досліджень української та західної наукової думки, сучасних китайських марксистів стосовно марксизму та китайського марксизму як головної стратегії суспільної ідеології. Розглянуто національну специфіку китайського марксизму в модернізації та розвитку держави у світлі новітніх технологій та глобалізаційних процесів.

The article is devoted to the analysis of the conceptual basis of Chinese Marxist philosophy and the disclosure of the meaning of the main principles of the Marxist worldview. The analysis of works related to the foundations of anthropology and the sociological and cultural aspects of Chinese Marxism are studied. The meaning of the concept of green development of Marxism is revealed. The evolution of Marxist thought in China is considered, a comparative analysis of the results of Ukrainian and Western scientific thought, modern Chinese Marxists in relation to Marxism and Chinese Marxism as the main strategy of social ideology is carried out. The national specificity of Chinese Marxism in the modernization and development of the state under the latest technologies and globalization processes is considered.
Socio-philosophical aspects of marxism in modern China
Keywords: марксизм; китайська специфіка; філософія; світогляд; антропологія; відчуження; політичний вимір марксизму; Marxism; Chinese specificity; philosophy; worldview; anthropology; alienation; political dimension of Marxism