Розробка системи залучення зарубіжних інвестицій для торгової фірми в умовах глобалізації - Горовий, Дмитро Анатолійович; Горова, Ксенія Олександрівна; Пономаренко, Ольга Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
У статті розглянуті основні проблеми та перспективи залучення зарубіжних інвестицій для торгової фірми в умовах глобалізації. Проаналізовано статистичні данні, які відображають динаміку іноземних інвестицій. Визначено особливості залучення інвестицій саме торговельною фірмою. Об'єктом дослідження є системи залучення зарубіжних інвестицій на торговельне підприємство в умовах глобалізації. Предметом дослідження є розробка раціональних систем для залучення зарубіжних інвестицій на підприємство. Методичними засобами дослідження є аналіз, системний підхід, систематизація та узагальнення. В основу даного наукового дослідження входять економічні праці вітчизняних та закордонних авторів. Залучення іноземних інвестицій в Україні розглянуто на прикладі торгової фірми "Ашан". В роботі наведено SWOT-аналіз для визначення перспектив на приваблення більшої кількості інвесторів. Авторами запропоновані три схеми систем залучення інвестицій на торговельні фірми України.

There are considered the main problems and prospects of foreign investment attracting to a trading company in the context of globalization in the article. There are analyzed statistics data that reflect the dynamics of foreign investment. The features of attracting investments to a trading company are disclosed. The subject of the study is a system of foreign investment attractiveness for trade company under globalization. The subject of the study is to develop a rational system for attracting foreign investment to the company.
Foreign investment attraction system development for trade company under globalization
Keywords: іноземні інвестиції; інвестиційна привабливість; конкурентоспроможність; українська економіка; SWOT-аналіз; акціонерний капітал; foreign investments; investment attractiveness; investors; globalization; trading company; competitiveness