Розрахунок динамічної похибки астатичних компенсаційних перетворювачів за допомогою теорії нечітких множин - Кондрашов, Сергій Іванович; Григоренко, Ігор Володимирович (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано використання теорії нечітких множин для оцінки метрологічної ситуації на об’єктах, що містять у своєму складі астатичні компенсаційні перетворювачі. Зроблено рекомендації, що до оцінки динамічної похибки таких перетворювачів за допомогою теорії нечітких множин, та пошуку мінімуму динамічної похибки астатичної системи.

Possibility of use of the theory of indistinct setsfor an estimation of a metrological situation on objects which contain astatic compensatory converters in the structure is considered. Recommendations are made according to a dynamic error of such converters by means of the theory of indistinct sets, and search of a minimum of a dynamic error of astatic system.
Keywords: метрологія; оцінка; відхилення