Співробітництво України і Польщі в галузі гірничої науки - Білецький, Володимир Стефанович; Гайко, Геннадій Іванович (Український культурологічний центр, 2005)
Стаття висвітлює актуальні аспекти україно-польського наукового співробітництва у гірництві. Підкреслено, що Польща і Україна мають на сьогодні найбільш розвинені гірничі промисловості серед країн Європи. Висвітлені окремі програми, результати і перспективи двостороннього співробітництва, яке у зв’язку із стратегічним партнерством наших країн і євроатлантичними орієнтаціями набуває нового якісного рівня.
Keywords: гірнича справа; корисні копалини; вугільна промисловість