Використання технології прогнозування поведінки підлеглих для підвищення ефективності процесу управління персоналом - Кучинський, Володимир Анатолійович (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Вміння прогнозувати розвиток ситуації та ймовірні реакції підлеглих дозволяє менеджерові вчасно ухвалювати оптимальні рішення для забезпечення виконання організаційних завдань. Для моделювання поведінки підлеглих, необхідно знати їх наступні характеристики: інтереси і потреби, цілі, причини і механізми поведінки, наявні ресурси і їх суб'єктивні оцінки, уяву про кінцевий результат, досвід у вирішенні проблеми, передісторію відносин з оточуючими, очікування.
Keywords: управління персоналом; аналіз інформації; моделювання; індуктивний метод; дедуктивний метод; аналогія