Вплив неорганічних та органічних добавок на якість металургійного коксу - Зеленський, Олег Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В даній роботі проводились дослідження з метою виявити можливості впливу різних добавок на якість металургійного коксу. В якості модифікаторів шихти були використані неорганічні порошки кремнію та карбіду кремнію (карборунду), а також органічні добавки(антраценова фракція та відпрацьоване моторне мастило).
Keywords: вугільна шихта; коксівне вугілля; модифікація; підвищення якості; вплив добавок; пластичні властивості; марочний склад