Вібраційне діагностування та шляхи зниження динамічних навантажень в газомотокомпресорах - Гарагуль, А. А. (НТУ "ХПІ", 2003)
Проаналізовані причини підвищеної вібрації газомотокомпресорів, запропоновані способи зниження вібрації, виявлені механізми формування вібрації, які покладені в основу метода визначення діагностичних ознак дефектів.

The reasons increased vibrational loads in gas-engine-compressor units are analysed and the ways of reducing vibration are suggested. The revealed vibration-forming mechanisms form a basis for the method of fault symptoms identification.
Vibrational diagnostic and the ways of reducing dynamic loads in gas-engine-compressor units
Keywords: ГМК; дожимні компресорні станції; СПЗГ; ЦПГ; силова частина