Дослідження причин негативних тенденцій в сфері трансферу інноваційних технологій - Маслак, Марія Володимирівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2022)
Доведено, що головню проблемою впровадження нових технологій в Україні є нерозуміння менеджерами виробничих підприємств, який економічний ефект від впровадження нових технологій може бути отриманий у конкретних умовах. Така ситуація виникає через те, що науково-дослідний сектор не має достатніх навичок, умінь та досвіду в сфері комерціалізації результати НДДКР, що в певній мірі можна пояснити відсутністю або науковою слабкістю існуючих методик та методичних підходів до оцінювання економічного ефекту від запровадження (передачі) нових технологій.
Keywords: інтелектуальна власність; інноваційні технології; трансфер; комерціалізація; ефективність; промислові підприємства