Дослідження надмолекулярної структури модельних розчинів харчових речовин - Кузнецова, Т. О.; Перцевий, М. Ф; Журавльов, С. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті наведено результати досліджень надмолекулярної структури модельних розчинів складових речовин нового продукту структурованого на основі сиру кисломолочного нежирного з використанням концентрату ядра соняшникового насіння. Зроблені висновки стосовно механізму драглеутворення в цих системах.

In article the results of investigation of supermolecular structure of the model solutions of substances, that are included in the new product structured on the basis of lactic acid non-fat curd with used sunflower seeds concentrate, are presented. Conclusions about the mechanism of gelation in these systems be presented.
Keywords: молочно-рослинні продукти; сир кисломолочний нежирний; соняшникове насіння; концентрат ядра; драглеутворення