Спосіб ослаблення високочастотних гармонік споживаного струму мережі - Сокол, Євген Іванович; Тимченко, Микола Олександрович; Кривошеєв, Сергій Юрійович; Вержановська, Марія Ростиславівна; Конопльов, Ігор Анатолійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Спосіб ослаблення високочастотних гармонік струму, споживаного від напруги мережі при імпульсному навантаженні, при якому контролюють напругу та струм і використовують ці сигнали для формування сигналу керування корегуючим пристроєм об'єкта керування, а сигнал керування синхронізують з робочими інтервалами напруги мережі. Крім цього, безперервно контролюють співвідношення сигналів: інтегрованого квадрата добутку струму та напруги, що споживаються від мережі, і в яких блокована перша гармоніка, та інтегрованого квадрата добутку сигналів струму та напруги, що споживаються від мережі, це співвідношення сигналів використовують як контрольний сигнал зворотного зв'язку з об'єктом керування.
Keywords: патент; корисна модель; електроживлення; перетворювачі напруги; вихідні сигнали; імпульсне навантаження