Определение крутильной податливости колена коленчатого вала методом конечных элементов - Соболь, Владимир Николаевич; Тарсис, Юрий Львович. (НТУ "ХПИ", 2009)
Крутильна податливість коліна колінчастого вала, що необхідна для розрахунків крутильних коливань колінчатого вала й трансмісії, визначається методом скінчених елементів у тривимірній постановці й порівнюється з даними емпіричних методів, що традиційно використовуються.

Torsions flexibility of crankshaft is determined by the finite elements method in the three-dimensional problem statement. It is needed for the calculations of torsion vibrations of crankshaft and transmission. The results are compared with traditional empirical methods.
Keywords: ДВС; трансмиссии; крутильные колебания; конструктивные параметры; дискретизация модели