Основи обчислювального інтелекту - Заковоротний, Олександр Юрійович; Орлова, Тетяна Олександрівна; Гриньов, Денис Валерійович; Сергієнко, Віталіна Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Наведено теоретичні відомості про пакет MATLAB та способи побудови в ньому нечітких множин, алгоритмів нечіткого виведення й нечіткої кластеризації, нечіткого контролера, генетичних алгоритмів і нейронечітких гібридних мереж. Теоретичний матеріал підкріплений великою кількістю прикладів із використання описаних нечітких систем. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання за спеціальністю "Комп'ютерна інженерія".
Keywords: лабораторний практикум; інформаційні технології; програмне забезпечення; нейро-нечітке моделювання; проектування інтелектуальної системи; генетичні алгоритми; нечітка кластеризація