Формування кадрового забезпечення управління розвитком міст - Романовський, Олександр Георгійович; Пономарьов, Олександр Семенович (Харьковская национальная академия городского хозяйства, 2002)
Досліджується сучасна модель працівника органів муніципального управління як сукупність суспільних вимог до його професіоналізму і особистісних якостей. Розглядаються особливості такої моделі в умовах демократизації суспільства та становлення ринкових відносин. Показано, що якісне розв'язання проблеми кадрового забезпечення управління розвитком міста вимагає якісно нових кадрів, обґрунтована ідея їхньої підготовки як гуманітарно-технічної еліти.
Keywords: планування стратегічне; самоврядування місцеве; модель фахівця; керівник