Спосіб одержання керамічного порошку - Шуба, Ірина Володимирівна; Скородумова, Ольга Борисівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2008)
Спосіб одержання керамічного порошку, що включає гідроліз алкоксисилану в присутності кислотного каталізатора, змішування золю з носіями іонів металів Zr⁴⁺ та Al³⁺ і термообробку гідролізату, який відрізняється тим, що спочатку проводять змішування гідролізованого алкоксисилану з пудрою алюмінію та наступне додавання розчину оксинітрату цирконію.
Keywords: патент; хімічні технології; термообробка; хімічні реакції; енерговитрати