Дослідження гідродинамічних явищ плоского шліфування периферією круга - Попов, С. В.; Северин, Т. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянутий гідродинамічний тиск між шліфувальним кругом і оброблювальною поверхнею заготовки як показник, що характеризує теплодинамічні явища в зоні шліфування. Для різних умов обробки проаналізовано вказаний показник і запропонували найбільш придатні інструментальні матеріали для шліфування, які забезпечують належні параметри якості обробки металів різанням

The hydrodynamic pressure is considered between abrasive disc and machined surface as factor, which characterizes heat and dynamic phenomenas in grinding area. The given factor will analysed for different conditions of the processing. The most suitable for grinding instrumental material are offered. They provide the behooving parameters a quality processing metal by cutting
Keywords: гідродинамічний тиск; швидкість протікання; обробка; поверхневий шар деталі; grinding; hydrodynamic pressure; passing speed