Композиція для емалевого шлікеру - Брагіна, Людмила Лазарівна; Покроєва, Яна Олександрівна; Воронов, Геннадій Костянтинович; Шалигіна, Оксана Володимирівна; Саввова, Оксана Вікторівна; Пилипенко, Юрій Альбертович (ДП "Український інститут промислової власності", 2010)
Композиція для емалевого шлікеру, що містить водостійку боросилікатну фриту, пісок, циркон, глину, бентоніт, електроліт, сульфід цинку, яка відрізняється тим, що додатково містить як стабілізатор шлікеру ксантанову камедь при наступному співвідношенні компонентів, мас.ч.: фрита - 100; пісок - 10-30; глина - 4,5-6,0; бентоніт - 0,05-0,15; циркон - 3-10; електроліт - 0,5-0,8; сульфід цинку - 0,1-0,2; ксантанова камедь - 0,01-0,025.
Keywords: патент; корисна модель; внутрішні баки водонагрівачів; боросилікатна фрита; ксантова камедь; реологічні властивості