Методологічна сутність механізму ціноутворення на науково-технічну продукцію - Климентова, Марія Віталіївна; Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
Доведено, що роль складових економічного механізму, форми їх практичного застосування та поєднання в одне ціле досить складні і динамічні. Тому при здійсненні реформ в складі економічного механізму рекомендується досягати злагодженості, поєднання і синхронізації всіх його елементів. У такій постанвці проблеми механізм ціноутворення представляє собою сполучну ланку, інструмент і орієнтир для майбутніх змін.
Keywords: цінова політика; розрахунки; вартість; базова ціна; наукова продукція; ефективність; промислові підприємства