Модифікація соняшникового білка з використанням ферментативного препарату "Церемікс" - Данилова, Людмила Андріївна; Арутюнян, Тетяна Володимирівна; Соляр, Н. Ю. (НТУ "ХПІ", 2007)
У статті приведені результати досліджень по вивченню впливу комплексного препарату "Церемикс" на гідроліз компонентів соняшникового шроту і регулювання функціональних властивостей його білків. Зокрема зменшення молекулярної маси білків соняшника і збільшення змісту водорозчинних білків шляхом протеолізу препаратом "Церемикс".

In article results of researches on studying of influence of a complex preparation "Ceremix" on hydrolysis of components sunflower extraction cake and regulations of functional properties of its fibers are resulted. In particular reduction of molecular weight of fibers of sunflower and increase in the maintenance of water-soluble fibers by proteolysis a preparation "Ceremix".
Keywords: гідроліз; метод К'єльдаля; водорозчинний азот; критерій Фішера