Ймовірнісні методи виявлення оператором сигналів про стан об’єкта - Кулявець, Ю. В.; Богатов, О. І.; Ермакова, О. А.; Волненко, Н. Б. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглядаються ймовірнісні методи виявлення оператором сигналів - провісників аварій на тлі перешкод за різноманітними крітеріями. Надано рекомендації щодо зменшення кількості помилок оператора при розпізнаванні інформаційних сигналів.

Research probabilistic methods of detection of crash precursors by the operator of signals on a background noise on a various criteria. Given recommendations about reduction of number of errors of the operator at identification of information signals.
Keywords: людський чинник; інформаційні сигнали; ломилки оператора; чинники сприйняття; провісники аварій; перешкоди