Дослідження багатошарових нейронних мереж для автоматичного виділення ознак при вирішенні задачі розпізнавання образів - Дашкевич, Андрій Олександрович (Таврійський державний агротехнологічний університет, 2016)
В роботі розглянуто підходи до виділення ознак при розпізнаванні образів і застосування багатошарових нейронних мереж для розв'язання таких задач. Проведено процес моделювання багатошарового перцептрону для автоматичного виділення ознак зображення і подальшої класифікації. Досліджено вплив базових параметрів на якість розпізнавання.

The paper deals with approaches to feature extraction in pattern recognition and application of multilayer neural nets for solving such problems. The modeling process of multilayer perceptron for automatic feature extraction and further classification is described. The basic parameters influence on quality of recognition is researched.
Keywords: перцептрон; класифікація; цифрове зображення; згорткова нейронна мережа; функції активації; автоматичне виділення ознак