Динамічний аналіз гідроприводу навісного обладнання трактора Т-150 - Салыга, Тимофей Сергеевич; Красильник, А. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуті питання моделювання перехідних процесів в пропорційному розподільнику зі зворотним зв'язком по тиску навантаження з електро пропорційним управлінням для гідроприводу навісного устаткування трактора Т-150. Складена математична модель, що описує роботу пропорційного розподільника, знайдені його динамічні характеристики та показники якості регулювання. Дана оцінка динамічним властивостям, швидкості регулювання та якості перехідних процесів.

Questions of the transient process modelling in the proportional valve with a feedback on loading with electro proportional control are considered in the article for a hydrodrive of the hinged equipment of tractor Т-150. The mathematical model describing work of the proportional valve is made. The dynamic characteristics and regulation quality parameters of the proportional valve are identified. The estimation is given dynamic properties, speed of regulation and quality of transients.
Keywords: пропорційний розподільник; зворотній з'вязок; математична модель; динамічні характеристики