Оптимальне розміщення джерел шуму у виробничому приміщенні - Мамонтов, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглядається завдання оптимального розміщення джерел постійного шуму у виробничому приміщенні. В результаті оптимізації отримане рішення, за яким цільова функція сягає мінімуму і виконуються задані обмеження. Результати розрахунку свідчать про можливість відчутного зниження підвищеного шуму на робочих місцях.

The task of optimal placement of sources of constant noise in the production premises is considered. As a result of the optimization, a solution was obtained, according to which the objective function reaches a minimum and the set constraints are met. The results of the calculation indicate the possibility of a significant reduction of increased noise at workplaces.
Optimum placement of noise sourses in working area
Keywords: шум; оптимізація; шкідливий фактор; цільова функція; noise; optimization; adverse factors; objective function