Оцінка працездатності юних плавців за показниками вегетативних функцій при максимальних фізичних навантаженнях - Баламутова, Наталія Михайлівна; Шейко, Лілія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дослідження взаємозв’язку перед робочих показників вегетативних функцій з потужністю роботи дозволяє прогнозувати працездатність при максимальних навантаженнях. Метою було визначити інформативні кардіореспіраторні показники в перед робочому стані для оцінки працездатності плавців, ватерполістів та осіб, які не займаються спортом. Результати відображають процес адаптації організму до навантажень та виокремлюють ключові фізіологічні критерії оцінки працездатності.
Keywords: юні плавці; вегетативні функції; фізичні навантаження; оцінка працездатності; особливості адаптації; кардіореспіраторна система; максимальна потужність; функціональні можливості організму